Kategóriák: Hírek

Az egyedi dekorációk otthonossá teszik lakásunkat

Otthonunk az a pont a nagyvilágban, ahol leginkább önmagunk lehetünk, ahol minden, a berendezéstől a dekorációs elemekig saját egyéniségünket, ízlésvilágunkat tükrözi. Ennek megfelelően nincs, hiszen nem is lehet két egyforma otthon, mint ahogyan nincs két egyforma ember sem.

Mégis, vannak olyan általános népszerűségnek örvendő tárgyak, melyek gyakrabban fellelhetőek egymástól távol álló ízlésű, világnézetű emberek lakóhelyein.

Erre sokféle magyarázat lehet, de talán egyik sem igaz száz százalékig, inkább mindegyik egy részigazságot tartalmaz. A tény ettől még tény marad, egyes tárgyak népszerűsége évszázadokat, korszakokat, rendszereket él túl.

Égi lakók utánozhatatlan bája

A régebbi korokban, de napjainkban is megszokott dolog volt a különböző vallási jelképek, szobrok, és ehhez hasonló tárgyak jelenléte otthonainkban.

Ismét népszerűek az angyal szobrok, ami nem csoda, hisz ezek kedves, dekorációs elemek. Hihetetlen módon képesek feldobni lakóterünket, még akkor is, ha nem keresünk többletjelentést mögöttük.

Tény az, hogy döntő többségünk ösztönös vonzalmat érez ezek iránt a sokszor naiv, máskor művészi igényű szobrok iránt, és valóban jól is mutatnak lakásunk megfelelő pontján. Hogy melyik az a pont, azt persze mindenki maga dönti el.

Praktikum és polgári stílus egyetlen bútordarabban

Az egyediség mellett a praktikusság is kiemelt szerepet kap a legtöbb otthon berendezése során. A helytakarékosság igénye és a szépérzék egyáltalán nem zárja ki egymást, éppen ellenkezőleg.

Erre a legjobb példa a két szempontot tökéletesen egyesítő bútordarab, ami egyben dekorációs elem is, a tárolós ülőke. Talán nincs is olyan otthon, ahol ne lenne egy ilyen darab, és minden család ismeri, és használja is egyértelmű előnyeit. Akár egyes, akár több darabból álló kiszerelésben képezi otthonunk berendezésének részét, sokat segít mind esztétikai mind gyakorlati értelemben.

Variálható, szinte bármelyik helyiségbe beilleszthető, mindig egyedi és különleges, praktikusságát ugyanakkor nehéz kétségbe vonni. Keresve is nehéz más olyan bútordarabot, mely ennyire harmonikusan egyesíti magában azokat az elvárásokat, amit a hasonló darabokhoz bárki is fűzhet.

A tények magukért beszélnek: kényelmesek, sok dolgot lehet tárolni bennük, és még jól is néznek ki. Kell ennél több?

A fotó forrása: izzzy71 / Shutterstock.com 

Megosztás