Kategóriák: DorogHírekSport

Tizenegyesekkel nyerték a győriek a mérkőzést

A labdarúgó NB II 34. fordulójában a harmadik helyen álló Gyirmót a Dorogot fogadta. Lencse büntetőből szerzett góljára Lénárth válaszolt, ugyancsak tizenegyesből. Az újabb gyirmóti büntetőt megint Lencse értékesítette, a hazai győzelmet pedig Varga Barnabás fejes gólja biztosította be – írja a Nemzeti Sport.

A múlt héten a szolnokiak ellen pontot szerző dorogiak a mérkőzés elején letámadással próbálták meglepni a gyirmótiakat, de nem sokáig alkalmazták ezt a taktikát. Szerencsi kétszer is kapura törhetett volna a vendégeknél, de mindkétszer hibázott. A két Szerencsi-helyzet között Simon Andrást buktatta Nyíri a tizenhatoson belül: a tizenegyest Lencse váltotta gólra (1–0). A Dorog kilenc perccel később büntetőből egyenlített: Nyíri ennek is részese volt, mert az ellene elkövetett szabálytalanságért ítélt tizenegyest Rúsz játékvezető. A dorogiak tizenegyesét Lénárth értékesítette (1–1). Még a félidő vége előtt két újabb gólszerzési lehetősége is volt a gyirmótiaknak, de előbb Borsos védett, utána pedig csak centik hiányoztak a gólhoz Hudák fejesét követően. A második félidő elején aztán ismét a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, ezúttal Hudák lerántása miatt. Ismét Lencse állt oda a büntetőhöz, és másodszor sem hibázott (2–1). Varga Barnabás a gól előtt egy perccel állt be, majd  hét perccel utána egy fejesből növelni tudta a gyirmótiak előnyét (3–1). Nem segítette a kétgólos hátrányban játszó dorogiak dolgát az sem, hogy Zuigébert alig tíz perccel a pályára lépése után kiállította a játékvezető. Az utolsó tíz percben még volt egy dorogi helyzet – Kanalos lövését védte Hársfalvi –, majd Varga B. is szerezhetett volna még egy gólt, Borsos azonban jól lépett ki a kapujából.

LABDARÚGÓ NB II – 34. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–DOROGI FC 31 (11)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák, Karacs, Szegi – Vass Á. – Radics (Varga B., 53.), Hajdú –  Nagy P. – Simon A., Lencse (Heffler N., 72.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Dorogi FC: Borsos – Nyíri, Dlusztus, Belényesi, Papp M. (Zabari, 71.) – Lénárth (Vígh, 72.) – Girsik (Zuigéber, 65.), Rjasko, Tóth B. (Nagyházi, 65.), Szerencsi (Szedlár, 65.) – Kanalos. Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző
: Lencse (16., 55. – mindkettőt 11-esből), Varga B. (61.), ill. Lénárth (25. – 11-esből)
Kiállítva: Zuigéber (76.)

MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: – Mozgalmas mérkőzés volt. A elején önmagunkhoz képest sok hibával játszottunk, a második félidő viszont egyértelműen a miénk volt, így a győzelmünk megérdemelt.
Fenyvesi László: – Két véleményes büntető a hazaiak javára döntötte el a mérkőzést. Többet vártam a csapatomtól, nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala