Kategóriák: DorogHírek

Irtó nagy szemetesnapot tartottak Dorogon

2021. április 24-én, immáron második alkalommal a KÖZÖD Egyesülettel együttműködve „Irtó nagy szemetesnapot” rendezett a Szemétirtók csoport a dorogi művelődési ház udvarán.

A két szervezet önkénteseire bizony nagy szükség is volt a beérkező anyagok fogadásánál, illetve azok szétválogatásánál. „Öröm volt látni, hogy kezdeményezésünk a lakosság tetszését is elnyerte, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy rengetegen gyűjtötték a műanyagot számunkra. Külön köszönet a Dági Általános Iskola tanulóinak, akik egy kisbusznyi újrahasznosítható hulladékot juttattak el a rendezvényre” – írják a szervezők.

Többen kérdezték tőlük, hogy lesz-e folytatás!? A szervezők úgy vélik, hogy a program sikeres volt, ezért októberre igyekeznek újból megszervezni, ezért érdemes már most félretenni a háztartásban keletkező műanyag hulladékot.

A műanyagok újrahasznosítása rendkívül fontos ahhoz, hogy bolygónk, de akár közvetlen lakóhelyünk is élhető maradjon. Ettől függetlenül törekednünk kell arra, hogy tudatosabban vásároljunk, az „egyszer használatos” termékek használatát pedig lehetőség szerint kerüljük!

A Holofon Zrt., és a Tokod Recycling Kft. támogatásával megvalósult akció során mintegy tonna hulladék gyűlt össze.

Fotó, forrás: Szemértirtók Facebook csoport