Kategóriák: HírekKék hírekTát

Felfüggesztettel megúszta a zúzott kővel autókat dobáló férfi

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében a közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt indult ügyben 2 év – 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki zúzott kővel dobált meg mozgó járműveket.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2019. december 13-án délután Tát lakott területén kívül gyalogosan haladt az 1119. számú út melletti, zúzott kővel borított területen. A férfi zúzott köveket vett magához, amelyeket a Tát felé tartó, forgalmi sávjában szabályosan haladó két gépkocsi szélvédője felé dobott.

Az egyik kő eltalálta a sértett személygépkocsijának szélvédőjét a vezető szemmagasságában, ezzel kagylós és a csillagtöréses sérülést okozott a szélvédőn. A keletkezett kár összege 152.666 Ft.

A dobott kő ütésének hatására a sofőr megijedt, vészfékezést, hirtelen kormánymozdulatot azért nem végzett, mert a kő becsapódása előtt észlelte, hogy az előtte haladó jármű „vészvillogózik”, ezért lassítani kezdett. A kövek, amelyeket a vádlott eldobott, a másik gépkocsit nem találták el.

Forrás: Tatabányai Törvényszék
Fotók: ugyeszseg.hu

Megosztás