Biztonságosabb lesz az esztergom-kertvárosi csomópont

A 117. számú főút és az 1117. számú út között található csomópont biztonsági okok miatt április 12-ei kezdéssel átalakításra, fejlesztésre kerül.

„Régóta jogos igénye volt az esztergomiaknak, hogy tegyünk lépéseket az Esztergom-Kertvárosban a 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópont biztonságosabbá tételének érdekében. Polgármesteri programom ígéretei között szerepelt ezen probléma megoldása is. Most örömmel értesíthetem arról Önöket, hogy a jelzett csomópont a Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 12-i kezdéssel fejlesztésre, átalakításra kerül.” – írja Hernádi Ádám polgármester a Facebook oldalán.

A fejlesztés során forgalomtól függő jelzésirányítás alakítanak ki, ami videódetektorok segítségével figyeli a forgalmat. Alapértelmezetten mindig a 117. sz. út Esztergom felőli torkolata kap szabad jelzést, amennyiben valahol érkezik jármű a forgalomirányító berendezés a szükséges közbenső idők letelte után átváltja a szabad jelzést. A csomópontban ezen kívül a könnyebb forgalomlefolyás segítésére három darab terelősziget is kiépítenek, így a jobbra kanyarodó járművek jelzőlámpás szabályozás nélkül tudnak haladni.

A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe. Az önkormányzat kéri, hogy a beruházás kivitelezése alatt a csomópontot és környékét fokozott figyelemmel közelítsék meg.

Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Megosztás