Kategóriák: HírekKék hírek

Kilencszer lőtt rá a sógorára

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki egy gáz- és riasztó fegyverrel kilencszer lőtte meg a sógorát Sárisápon.

A vádirat szerint a férfi és a sógora egy korábbi családi konfliktus miatt rossz viszonyban voltak, emiatt a vádlott testvére és a sógora sokat veszekedtek egymással. A vádlott 2020. november 28-án Sárisápon a délelőtti órákban, az utcán összetalálkozott testvére gyermekével, aki elmondta neki, hogy szülei megint a vádlott miatt vesztek össze. A férfi magához vette az engedéllyel tartott gáz-. és riasztó fegyverét, ezt követően a testvérével és annak családjával találkozott az egyik sárisápi buszmegállóban azért, hogy együtt elutazzanak a nagyszülőket meglátogatni. A vádlott sógora gépkocsival utánuk ment, majd amikor odaért a buszmegállóba, kiszállt a gépjárműből és a vádlott felé indult, aki elővette a fegyvert, és kilenc alkalommal célzott lövést adott le sógorára.

A vádlott sógorának sérülése nem keletkezett, azonban a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásától a buszmegállóban várakozók megijedtek.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által lezárt nyomozást követően benyújtott vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntető végzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint a gáz-riasztó fegyvert, a töltényt és a töltényhüvelyeket kobozza el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó