Kategóriák: HírekTokod

Használt sütőolaj leadási pontot létesítettek Tokodon

A tokodi önkormányzat udvarán használt sütőolaj leadására alkalmas edényt helyeztek ki a helyi lakosok számára.

Bánhidi László, Tokod polgármestere elmondta, hogy többen jelezték igényüket azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat valamilyen formában segítse a használt sütőolaj begyűjtését. Ezért egy erre szakosodott céggel egyeztettek, akik a jövőben rendszeresen elszállítják majd az olajat.

A gyűjtés 240 literes, rendszeresen tisztított és karban tartott, kulturált megjelenésű gyűjtőben történik. Az olajat lezárt PET-palackban, vagy zárt befőttesüvegben lehet a gyűjtőedénybe helyezni. Önteni nem kell, így „cseppmentes” a rendszer, nem áll fenn a kiömlés veszélye.

A gyűjtőedény március 27-én, pénteken került elhelyezésre az önkormányzat udvarán, amely az óvoda felőli nagykapu bejártánál bal oldalon található. A kapu hétköznaponként 6-tól 16 óráig, pénteken pedig 6-tól 14 óráig tart nyitva.

A polgármester kitért arra is, hogy várják az ötleteket, hogy Tokod-Üveggyár területén hova lehetne elhelyezni napközben megközelíthető, de alapjába véve mégis „megfigyelt” és kontrollálható terület. Az ezzel kapcsolatos javaslatokat ide kattintva, a Facebook bejegyzés alá, hozzászólásként lehet leírni.

Fotó: Tokod Nagyközség Önkormányzata Facebook oldal

Megosztás