Kategóriák: Hírek

Eddig hasznosnak bizonyul a Bajnánál felfestett motoros jelzés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy friss Instagram-posztban számolt be arról, hogy egyelőre igen kedvezőek a tapasztalataik a Bajna és Héreg között felfestetett burkolati jelzésekkel kapcsolatban, amik a motorosokat segítik.

A Dorogi Rendőrkapitánysággal és a dodorshow hatékony közreműködésével tavaly augusztusban motoros burkolati jeleket festett fel a közútkezelő a Bajna és Héreg közötti szakasz egyik ívében. Sajnálatos módon ugyanis az elmúlt években több motoros baleset is történt itt, miután a kétkerekű járművekkel közlekedők az ideális ívet keresve többször áttértek a szemközti sávba is. Ennek megakadályozása érdekében többek között a záróvonal mellé köröket festettek fel, ami az ideális ívet jelöli, valamint plusz figyelmeztető táblákat helyeztek ki.

A Magyar Közút arról is beszámolt, hogy míg 2017-ben 39, addig 2020-ban már „csak” 12 motoros baleset történt ebben az ívben. A jó idő visszatértével a motorosok is újra nagyobb számban lesznek jelen ezen a szakaszon is. Ezért arra kérik a motorosokat, hogy figyeljék az ajánlott ívre figyelmeztető burkolati jeleket és táblákat, illetve nemcsak itt, hanem valamennyi úton kellő körültekintéssel és óvatossággal közlekedjenek.

Fotók, forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Megosztás