Kategóriák: DorogHírek

Tojásfa díszeleg a dorogi Hősök terén

Kovácsné Jurásek Irén, a Dorogi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének kezdeményezésére húsvét alkalmából tojásfát készítettek a dorogi a Hősök terén.

Kovácsné Jurásek Irén elmondta, hogy lakhelyén Sárisápon már több alkalommal készítettek tojásfát. Nemrégiben beszélt az ottani szervezővel, majd barátnőjével elhatározták, hogy hagyományteremtő céllal Dorogon is megvalósítják ezt a kezdeményezést. Irén hozzátette, hogy a járványügyi helyzet miatt a szlovák önkormányzat sem tud kulturális programot szervezni, ezért úgy gondolta, hogy ez egy jó közösségi kezdeményezés lehet az önkormányzatuk részéről. Meg is keresték a polgármester urat, aki nagyon jó ötletnek tartotta a díszítést, így ki is jelölték azt a fát, amelyre – a járványügyi korlátozásoknak megfelelően – kihelyezhették a tojásokat.

„Közösségi oldalon beszéltem az ismerőseimmel, hogy támogassák a kezdeményezést és jöjjenek el ők is feldíszíteni a fát. A meghirdetett napon borús volt az idő és hideg szél fújt. Gondoltam is, hogy rajtam kívül nem lesz senki, viszont mikor odaértem, szép számmal vártak az ismerősök, hogy együtt feldíszítsük a fát” – emlékezett vissza Irén.

A járványügyi szabályokat betartva fel is díszítették a fát, amelyre azóta szép számmal érkeztek új tojások is. Továbbra is arra buzdítják a lakosságot, hogy ha ellátogatnak a fához, akkor helyezzenek el rajta egy-egy hímes tojást. A húsvétra készített tojásfa egészen május elsejéig feldíszítve marad, így több mint egy hónapon keresztül bárki megcsodálhatja azt. A tojások ezután sem vesznek kárba, hiszen egy dobozba elrakják, hogy jövőre ismét kitehessék azokat.

Megosztás