Nyílt utcán, hátulról támadt rá egy idős személyre

Akár fegyházbüntetést is kaphat az a letartóztatott férfi, aki tavaly tavasszal Esztergomban hátulról, nagy erővel azért ütötte tarkón a 85 éves sértettet, hogy a táskáját tőle elvegye.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perckor Esztergomban a járdán gyalogló 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét a kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor a sértett bal válláról  egy mozdulattal letépte a kézitáskát, aminek a csatjai kiszakadtak. A birtokba vett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A rabolt táskában voltak a sértett személyes iratai,  kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája. Az elkövetési érték 14.600,- Ft, amely részben megtérült, mert az esztergomi rendőrség a kézitáskát, az iratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

Ezt megelőzően 2019. október 05-éről 06-ra virradóan egy dorogi szórakozóhelyen az elkövető egy ittas férfival beszélgetett, átkarolta, és kivette annak nadrágzsebéből a 2000,- Ft értékű, 6000,-Ft készpénzt tartalmazó pénztárcát és a saját zsebébe eltette. A meglopott férfi azonnal a tolvaj felé nyúlva kérte vissza a pénztárcát. Az elkövető erre többször ellökte magától sértettet, aki előbb egy padra esett, majd a további eleséstől egy harmadik férfi óvta meg. A vádlott bizonygatta, hogy nincs nála a pénztárca, és úgy tett, mintha segítene azt megkeresni. Végül az elkövető  megelégelte azt, hogy sértett nem tágít mellőle, ezért a szórakozóhely táncterén a földre rántotta, ököllel többször megütötte és megrúgta, majd az utcára kiszaladó sértett után futott, és ott is bántalmazta. A sértett fején nyolc napon belül gyógyuló zúzódás keletkezett.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Borítókép: police.hu