Kategóriák: Hírek

Fokozott ellenőrzés lesz a vonatokon

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a MÁV, a MÁV START és a GYSEV biztonsági szervek munkatársaival közösen a vasúti biztonság érdekében.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek 2021. március 24-én 7 órától március 25-én 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést.

Az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények (személy- és tehervonatok) ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása (fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására).

Az ellenőrzés kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fém vezetékek védelme érdekében, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó, más jogellenes cselekmények valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére.

Forrás: police.hu
Borítókép: MTI

Megosztás