Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Hat alkalommal összesen ötvennyolc terméket lopott egy dorogi boltból

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. március 2-án megtartott előkészítő ülésen üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt elsőfokon a maximálisan kiszabható 90 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki egy dorogi boltból hat alkalommal összesen ötvennyolc terméket lopott.

A vádirat szerint a férfi 2020 februárjában – miután rendszeres munkavégzésből származó jövedelmét felélte –, elhatározta, hogy megélhetésének költségeit lopás elkövetése útján egészíti ki, részben abból finanszírozza, és ezzel rendszeres haszonszerzésre törekedve 2020. február 20-án, 21-én, 25-én, 27-én, március 2-án és 6-án ugyanabban a dorogi boltban – hat alkalommal összesen ötvennyolc terméket – tusfürdőt, dezodort, sprayt, lopott úgy, ahogy azokat kabátjának belső zsebébe rejtette, majd az üzletből fizetés nélkül távozott.

A lopott termékek együttes értéke 48.800 Ft.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 90 nap elzárásra ítélte, egyidejűleg kötelezte arra, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítés végett fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció