Esztergomi szórakozóhely előtt verekedtek össze

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős ítéletet hozott annak az öt férfinak az ügyében, akik egy esztergomi szórakozóhely előtt összeverekedtek.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. február 26. napján tartott előkészítő ülésen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt az 5 vádlott közül három férfit egyenként 250.000 forint, a negyedik férfit 150.000 forint pénzbüntetésre, míg az ötödik – korábban már garázdaság miatt büntetett – vádlottat 60 nap büntetés végrehajtási intézetben történő elzárásra ítélte.

A vádirat szerint az öt férfi 2019. október 6-án éjszaka egy esztergomi szórakozóhelyen bulizott. Az öt vádlottból három férfi már a tánctéren szóváltásba keveredett egymással, majd dulakodni kezdtek és kölcsönösen megütötték egymást. A férfiakat a szórakozóhely biztonsági személyzete kivezette az utcára. Két vádlott ebbe nem nyugodott bele, vitatkozni kezdett az egyik biztonsági őrrel, a vitába bekapcsolódott a többi vádlott is, majd az utcán ismét összeverekedtek, állva, majd a földön fekve rúgták, ütötték egymást. A vádlottakat a többi vendég választotta szét.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: ugyeszseg.hu