Kategóriák DorogHírek

Ebösszeírás kezdődik Dorogon

Dorog Város Önkormányzata 2021. március 1-től május 31. napjáig ebösszeírást végez a településen – írja a város a hivatalos honlapján.

Dorog Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdésében foglaltak alapján ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Dorog város közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában 2021. március 1-től május 31. napjáig ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik. Az adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed a már korábban bejelentett ebekre is, tehát aki az előző ebösszeíráskor a bejelentési kötelezettségének eleget tett, az ismét köteles a jogszabályban meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Felhívják a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján kedvtelésből tartott állat esetében 150 000 Ft.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2021. május 31. 16.00

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot ún. „Ebösszeíró adatlap 2021” kell kitölteni és azt (azokat) köteles az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége.

Az adatlapok beszerezhetők a járványügyi előírásokat betartva a

  • Dorogi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán előre egyeztetett időpontban (2510 Dorog, Bécsi út 79-81.),
  • letölthető az önkormányzat honlapjáról,
  • az elektronikus űrlap e-önkormányzat portálon keresztül (e-önkormányzat/Dorog Város Önkormányzata/általános vagy egyéb igazgatási ügyek/ebnyilvántartás/ebösszeírás). A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a +36 33/431-299 mellék 139-es telefonszámon kérhető hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:00 óra között, pénteken 8:00-12:00 óráig.

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

  • Elektronikus azonosítással – E-önkormányzati portálon keresztül elektronikus űrlap kitöltésével (e-önkormányzat/DorogVáros Önkormányzata/általános vagy egyéb igazgatási ügyek/ebnyilvántartás/ebösszeírás
  • E-papír szolgáltatáson keresztül.
  • Postai úton: Dorogi Polgármesteri Hivatal (2510 Dorog,     Bécsi út 79-81.) a címre, a borítékra, kérjük, írják rá: „Ebösszeírás”.
  • Személyesen: a járványügyi előírásokat betartva a Dorogi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán előre egyeztetett időpontban.
  • Elektronikus levélcímre: aláírt adatlap beküldhető a kriszta@dorog.hu címre.

Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, bejelenteni (az eb elveszett, elhullott, más tulajdonoshoz került stb.) „Bejelentőlap ebtartásban bekövetkezett változásokról” adatlap kitöltésével és benyújtásával!

Felhívják továbbá az ebtulajdonosok/ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.10.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése alapján a 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható, ezért kérik, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.

A kötelezettség nem teljesítése állatvédelmi bírsággal sújtandó.

Forrás: dorog.hu / Kecskésné Patos Szilvia jegyző

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2021-02-26 12:25

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu
Kulcsszavak Dorogebösszeírás

Recent Posts

Tilos pontyot fogni május elejétől

Május elejétől június közepéig megyénk természetes vizeiben tilos pontyra horgászni, a faj ívás miatt elrendelt…

2021-05-12

Két utca is megújult Epölön

Epöl Község Önkormányzata két nyertes pályázat kivitelezését valósította meg a napokban. Ezek segítségével két utca…

2021-05-12

Pótfelvételit hirdet a Balassa

Az Esztergomi SZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskolája (2500 Esztergom, Szent István tér…

2021-05-12

Frissen pörkölt kávé esztergomi pörkölő üzemből! – Nautic Coffee

Frissen pörkölt kávé - a felejthetetlen aromák garanciája. Egyre több helyen olvashatjuk, hallhatjuk, hogy a…

2021-05-11

Ganxsta Zolee Dorogra látogat

Május 21-én, pénteken 19 órától Ganxsta Zolee és Takács Vilkó, azaz a Dos Diavolos ad…

2021-05-11

Móra Mesefióka Esztergomban

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár és Gyermekkuckója között meseösvényt avattak fel a könyvtárosok május…

2021-05-11

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!