Kategóriák: Hírek

A csúszda és a homokozó játékok a gyermekek örök kedvencei

Mi is lehet jobb annál, mint kinézni az ablakon és látni, ahogy a gyerekek kint csúszdáznak és homokoznak?

A friss levegőn való játszás rendkívül jót tesz a gyermekeknek, hiszen a napfényből származó D-vitamin az immunrendszerüket is erősíti. A homokvár építés, dömperezés, kis homokozó figurák használata nagyon le tudja kötni a kicsiket, akár órákat is képesek önfeledten játszani a szabadban.

A biztonságos gyerek csúszda

Mint minden gyermekjátéknál, a csúszdák gyártásánál is elsődleges szempont, hogy biztonságos legyen és semmilyen módon se veszélyeztesse a gyerekek testi épségét. A Lebudo webáruház két magyar gyártó, a Dohány Kft. és a Dorex-2000 Kft. csúszdáit forgalmazza, amelyek minden kétséget kizárólag remek minőségűek és teljes mértékben biztonságosak. Strapabíró műanyagból készültek és könnyű összeszerelhetőségük ellenére is rendkívül stabilak.

Homokozás tisztán

Nehéz elképzelni azt, hogy a gyerkőc tisztán mászik ki a homokozóból, de nagyon fontos, hogy a szülők odafigyeljenek a homok minőségére. Bár a kertben nem könnyű tisztán és szennyeződésmentesen tartani a homokozó tartalmát, mindent el kell követni, hogy a homokba – ami adott esetben a gyerkőc szájába, szemébe is kerülhet – ne jusson állati ürülék, rovarok vagy akár esővíz. Egy állandó kerti, gyerek homokozó lefedése lemezekkel vagy különféle vastag, jó minőségű fóliával is megoldható, azonban teljesen ezek sem tudják megvédeni a homokozót és a benne felejtett homokozó játékokat a baktériumoktól. A Lebudo Játék kínálatában elérhető olyan kagyló alakú homokozó, amiből ha kettőt vásárolunk, akkor azokat össze lehet fordítani, így 100%-osan megvédi a homokot és a sok homokozó játékot a nem kívánt hatásoktól. Az is fontos, hogy a homokozó játékok könnyen tisztíthatók legyenek: a formák, vödrök, lapátok, sziták mind-mind olyan tárgyak, amikről szennyeződés juthat a gyerekek kezére, lábára, így azoknak a rendszeres átmosása mindenképpen ajánlott akkor is, ha fedett homokozóban vannak a játszós időn kívül is.

Bent is kint

Sajnos a változékony időjárás és a hűvös tavaszi-őszi hónapok miatt a kertben való játszás csak évente pár hónapon keresztül kivitelezhető, azonban a gyerekek játékigénye évente tizenkét hónapon át tart. Természetesen a homokozás szezonális szórakozási lehetőség, hiszen a házban nem igazán lehetséges, hacsak nem akar a szülő még hetekkel később is homokot találni a ház rejtett zugaiban. Azonban a jó hír az, hogy ettől függetlenül még a kagyló homokozó hasznosítható a négy fal között is: kis, színes labdákkal feltöltve órák hosszat lekötheti a kis lurkókat, ugrálhatnak, játszhatnak benne különösebb rendetlenség csinálása nélkül. Ráadásul a homokozó játékok is ugyanúgy hasznosíthatóak a játszás során. A csúszdázás szintén megoldható a házon belül is, hiszen egy szőnyegre rakva a kis méretű gyerek csúszda ugyanolyan élményt ad a piciknek, mintha a kertben lennének. Persze azzal a különbséggel, hogy a földet érésnél nem törik bele a fű a nadrágjukba, ami nem is olyan rossz hír az anyukák számára.

Megosztás