Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Édesanyja bántalmazásáért börtönbüntetésre ítélték a dorogi férfit

Jogerősen hét hónap börtönbüntetésre ítélték azt a dorogi férfit, aki az édesanyját azért bántalmazta, mert az meg akarta akadályozni, hogy a fia kidobja a pánikbetegségére szedett gyógyszereit.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 24-én 7 óra 30 perc körüli időben meglátogatta édesanyját a dorogi lakásban. A sértett és a férfi között vita alakult ki, melynek során a vádlott észrevette, hogy édesanyja gyógyszert szed, ezért azt megfogta és közölte vele, hogy azokat kidobja. A sértettnek pánikbetegsége miatt van szüksége a gyógyszerre, ezért megpróbálta megakadályozni a vádlottat abban, hogy a gyógyszert a WC-be dobja. A sértett a konyhában a fiát a pólójánál fogva megpróbálta visszatartani, ekkor a férfi  hirtelen hátrafordult és egy alkalommal, jobb kézzel, ököllel, kis-közepes erővel az édesanyját a bal arcán megütötte, majd a tarkójára is ráütött egyet, amitől a sértett összerogyott. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett.

A vádlott bántalmazása alkalmas volt arra, hogy a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon.

Az elkövető büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban kábítószer kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően 7 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó