Kategóriák: DorogHírekSport

Nyert a Dorog a DEAC ellen

Január 31-én, vasárnap a Labdarúgó NB II. 22 fordulójában a Dorogi FC vendége a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) volt. A debrecenieket 2-1-re verték el a dorogiak.

Kiesési helyosztóval rajtolt a futballtavasz a másodosztályban, a Dorog és a Debreceni EAC ugyanis egyaránt a bennmaradásért harcol, a sereghajtó egyetemistákat mindössze két hellyel előzik meg a dorogiak a bajnoki táblázaton. A célok elérése érdekében a téli átigazolási időszakban számos új játékos érkezett a felekhez, akik minőségi erősítést jelenthetnek a kiesés ellen vívott harcban. A dorogi kezdőcsapatban például helyet kapott az a Belényesi Csaba is, aki ősszel még a debrecenieket erősítette, míg a DEAC a feljutásra pályázó DVSC-től kapott kölcsönjátékosokkal megerősödve utazott a bányászvárosba.

A nagy tétnek megfelelően óvatosan kezdtek a csapatok, többet birtokolta a labdát a házigazda, míg az egyetemisták kivárásra játszottak, s a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt. Az első játékrész feléig stabilan is állt a lábán a hátsó alakzat, Papp Ferenc azonban ütemet tévesztett Szedlár Zoltán szerelésénél, a megítélt büntetőt pedig Tomás Lénárth higgadtan értékesítette (1–0). Hátrányban a DEAC igyekezett nagyobb erőket mozgósítani az egyenlítés érdekében, ám a szünet előtt csupán Kundrák Norbert fejese jelentett veszélyt Borsos Vilmos kapujára, miközben a túloldalon Zuigéber Ákos duplázhatta volna meg csapata előnyét, de kétszer is rossz megoldást választott.

Ami nem sikerült az első félidőben, összejött a fordulás után, a magyar állampolgárságot nemrégiben megszerző Sidibe Ibrahima szintén tizenegyesből talált be, felélesztve ezzel a debreceniek győzelmi reményeit (1–1). Sokáig azonban nem bizakodhattak az egyetemisták, tíz perccel később ugyanis Zöldesi Illés nagy hibájából ismét vezetést szerzett a Dorog, a fiatal hálóőr a saját kapujába ütötte Zuigéber Ákos szabadrúgását (2–1). Az utolsó félórában a hazaiak az idővel is játszottak, a debreceni alakulatból pedig hiányzott a gólszerzéshez szükséges átütőerő, így az eredmény már nem változott, a végelszámolás szempontjából roppant fontos három ponttal gazdagodott a Dorog.

LABDARÚGÓ NB II – 22. FORDULÓ
DOROGI FC–DEBRECENI EAC 2–1 (1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Szigetvári Márk (Kovács II. Gábor, Rózsa Dávid
DOROG: Borsos – Kárász (Nyíri, 87.), Belényesi, Dlusztus, Papp M. – Lénárth – Zuigéber, Tóth B., Mészáros Á. (Nagyházi, 90.), Szedlár (Csillag, 87.) – Szabó L. (Vígh Á., 83.). Vezetőedző: Fenyvesi László
DEAC: Zöldesi – Bényei, Zachán, Papp F., Orosz M. – Kiss B. (Sármány, a szünetben), Nikitscher (Kenderesi, 83.), Spitzmüller, ifj. Sándor T. (Nagy K., a szünetben), Kundrák (Kertész, 68.) – Sidibe (Bereczki, 61.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólszerző: Lénárth (26. – 11-esből), Zuigéber (60.), ill. Sidibe (51. – 11-esből)

Forrás: nemzetisport.hu