Kategóriák: Hírek

A virtuális valóság és az online szerencsejátékok

A virtuális tér és a közösségi portálok már eddig is jelentős szerepet töltöttek be mindennapi életünkben.

Az élet szinte minden szegmenségre hatást gyakoroltak a Facebookhoz hasonló közösségi médiás felületek a társkereséstől kezdve a politikai kampányokig. Ez alól természetesen a szerencsejátékok világa sem képez kivételt. Azonban most mégis jelentős változásra számíthatunk, hiszen nemrégiben Mark Zuckerberg elindította a Metát.

Hogyan hat majd mindez az online szerencsejátékokra?

A VR technológia gyökerestől megváltoztatja majd a dolgokat. Az online szerencsejátékok már eddig is rendkívül népszerűek voltak. Azonban további jelentős növekedésre számíthatunk a virtuális valóságok életszerűsége miatt. Jogos a félelem a hagyományos kaszinók tulajdonosai részéről, hiszen tényleg nagyban csökkenhet a látogatottságuk. A virtuális kaszinók így már képesek lesznek szinte teljesen kiváltani elődeiket, hiszen a nyerőgép játékok nyerőgép játékokat ezentúl a régi, megszokott módon használhatjuk majd a kibertérben. Ténylegesen dobhatunk a kockákkal vagy élőben beszélgethetünk a krupiéval – akárcsak egy valódi kaszinóban. Viszont a virtuális kaszinók mostani előnyei is megmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a virtuális térben így már élőben szinte végtelen mennyiségű játékgépet kipróbálhatunk.

Mennyit kell még erre várnunk?

A kérdést nem igazán lehet egzakt módon megválaszolni ugyan, de biztosak lehetünk benne, hogy nem túl sokat. Ahogyan a Facebook is pár röpke év alatt begyűrűzött mindennapi életünkbe, úgy a metaverzum sem fog évtizedekig váratni magára. Ez azt jelenti, hogy bárki kaszinózhat a virtuális valóságok élethű környezetében. Ha az 5G hálózat lefedettsége beindul, onnantól kezdve nem igazán lesznek akadályok az előtt, hogy a VR a mindennapjaink részéve váljon. Így volt ez valaha magával az internettel, majd a közösségi médiás felületekkel is. A nagyobb szerencsejátékkal foglalkozó oldalak esetében pedig villámgyorsan megtörténik majd az átállás.

Az online szerencsejátékok jelenlegi helyzete

Napjainkban még a VR-korszak kapujában már eddig is megcsappant a hagyományos kaszinók látogatóköre. Az online kaszinók sokkal nagyobb játékválasztékkal rendelkeznek, mint a fizikai megfelelőik. A járványhelyzet pedig kétségkívül hatással volt népszerűségük növekedésére. Nem csupán a választékból fakadó nagyobb nyerési esélyek, de a biztonságos és kényelmes játék is egyre inkább vonzza az érdeklődőket. Mindamellett pedig arról sem érdemes megfeledkeznünk, hogy a fiatalabb generációk már szinte mindent online platformokon keresztül intéznek – így mind a munka, mind a szerencsejátékok terén növekvő igény van erre. Elég csak megnéznünk például, hogy az okostelefonon történő lottózás milyen sikert aratott. Egyre többen nyergelnek át az online szerencsejátékokra, hiszen így akár nemzetközi pókerjátékokon is részt vehet bárki a saját otthona kényelméből. Tehát a szerencsejáték világ is nagyon sok reformon ment keresztül az elmúlt években, ami még mindig folyik. A következő technológiai ugrás a VR bevezetésével pedig várhatón nagyon rövid időn belül fenekestül felforgatja majd a dolgokat.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Megosztás