Kategóriák: Hírek

Magyarok is mehetnek Szlovákiába síelni

Több lépésben vezetnek be korlátozó intézkedéseket Szlovákiában. A síelők részére a legfontosabb korlátozás, hogy december 14-től a szlovák síterepek és szállodák csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik három napnál nem régebbi negatív Covid-tesztet tudnak bemutatni – írja a síelők.hu

Az új szigorítások első fázisa már péntektől, december 11-től lép érvénybe. Ez a változás a síterepekre is hatással lesz, hiszen a vendéglátó egységek a teraszaikon nem folytathatnak kiszolgálást. Ételt csak elvitelre lehet kiadni. Ezzel a síterepek büféi előtti italfogyasztást is korlátozták.

December 14-től a szállodák és a síterepek csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik 72 óránál nem régebbi negatív antigén vagy PCR-teszttel rendelkeznek. A szálláshelyek étkezőiben és közösségi helyein megtiltják a fogyasztást.

A síterepeken korlátozzák az ülőlifteken szállítható személyek számát. Kabinos liftek esetében egyszerre csak egy személy tartózkodhat a kabinban (kivételt jelent, ha a családtagok együtt utaznak).

A közlekedési miniszter kb. 250 tesztelő állomást szeretne felállítani a vendégek számára, amely megkönnyítené a háromnaponta tesztelést a heti vendégeknek, valamint azok részére, akik teszt nélkül érkeznek. Ezen felül az alkalmazottak folyamatos szűrését is segítené. 10 év alatt nem kötelező a negatív teszt, és a felnőtteknek egyaránt elfogadják az antigén és a PCR-teszteket.

Magyar állampolgárok Szlovákiába 3 napnál nem régebbi PCR-teszttel léphetnek be. A határon szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Hazautazás után itthon 10 nap karantén, vagy 2 db negatív PCR-teszt szükséges.

Forrás: síelők.hu

Megosztás