Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Kilövik a nyergesújfalui ingatlanokban károkat okozó vadakat

Nyergesújfalu egyes területein – a nagymértékben elszaporodott vaddisznók miatt – jelentős a vadak által okozott kár. Ezért 2020. december 7-től a lakossági bejelentést követően elejtik a kárt okozó vadakat.

Dr. Szabó Attila jegyző tájékoztatta a lakosságot a település honlapján, hogy az Illyés Gyula és Vadkörtefa utcáktól a Sánc dűlő irányába lakott területen (belterületen) lévő zártkerti ingatlanok kertjében nagymértékű a vad által okozott kár, annak következtében, hogy a vaddisznó állomány nagymértékben elszaporodott, ezért Nyergesújfalu Város Jegyzőjének kérelmére az Esztergomi Rendőrkapitányság 11060-821/1450/2020. számú kárt okozó vad elejtési engedélye alapján az Aranykalász Vadásztársaság vadászengedéllyel, valamint fegyvertartási engedéllyel rendelkező hivatásos vadászai lakossági bejelentést követően 2020. december 7. napjától – 2021. október 30. napjáig 16:00 órától 06:00 óráig kárt okozó vadak elejtését végzik.

Vadkárral és vad által okozott kárral kapcsolatos bejelentéseket a bejelentes@nyergesujfalu.hu vagy a jegyzo@nyergesujfalu.hu e-mail címekre szükséges elküldeni. A bejelentésnek tartalmaznia kell a bejelentő nevét, lakcímét, telefonszámát illetve a vad észlelésének pontos helyét, idejét, az esetlegesen az észlelt vad leírását, megnevezését (őz, vaddisznó, szarvas).

Az önkormányzat kéri, hogy a megadott időszakban, fenti területeken lehetőség szerint fokozott figyelemmel tartózkodjanak!

Forrás: nyergesujfalu.hu

Megosztás