85 éves férfit rabolt ki Esztergomban

Előzetes letartóztatásban maradhat az a 22 éves békési férfi, aki egy esztergomi utcában egy 85 éves férfit hátulról leütött, majd annak kézitáskáját erővel elvette.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körüli időpontban Esztergomban a járdán gyalogosan közlekedő 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor a sértett bal vállán keresztülvetett kézi táskát egy mozdulattal letépte a sértett válláról, melynek során a vállpántot tartó csatok kiszakadtak. A birtokba vett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A 85 éves sértett a sötét utcán hátulról, meglepetésszerűen, nagy erővel ért támadást korlátozottan volt képes elhárítani.

Az elkövező által erővel elvett gyöngyvászon táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája.

A rablás elkövetési értéke 14.600 Ft, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 29-én rendelte el, legutóbb 2020. november 29-ig meghosszabbította a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás újabb három hónappal történő meghosszabbítását.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a gyanúsítottat ülésen 2020. november 23-án meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / police.hu
Fotók: police.hu