Kategóriák: CsolnokHírek

Multifunkciós traktort nyert Csolnok

Csolnok a Magyar Falu Program keretében 14,85 millió forintot nyert közterület karbantartást szolgáló eszköz beszerzésére. Az ebből vásárolt traktort november 6-án, pénteken adták át a községháza udvarán.

Az átadó ünnepségen Kolonics Péterné, Csolnok község polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd beszédében elmondta, hogy a támogatás felhasználásával önkormányzatuk a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, utak melletti zöldterületek, gondozásához szükséges új és korszerű gép/eszközök beszerzését valósította meg. Kiemelte, hogy a Kubota típusú C Fülkés 49 lóerős traktor – a hozzá tartozó különféle tartozékokkal –az utak melletti terület fűnyírását, valamint a téli hóeltakarítást és síkosságmentesítést fogja segíteni a jövőben.

A polgármesterasszony elmondta azt is, hogy Csolnok fekvése lévén egyik legfontosabb feladatuk a téli hóeltakarítás és a síkosságmentesítés. Ez idáig, erő felletti ráfordítással és elavult eszközökkel sikerült megvalósítaniuk ezeket a feladatokat, éppen ezért hatalmas öröm a pályázati lehetőség majd a nyeremény. Végezetül hozzátette, hogy a Képviselő-testület 2 tagjával hosszas egyeztetéseket folytattak, illetve Tokod polgármesterével is egyeztettek a traktor megrendelése előtt, hogy a számukra legmegfelelőbb gépet tudják kiválasztani.

Dr. Völner Pál a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Csolnok nemcsak gyönyörű fekvésű, hanem rendezett, takaros is. Az átadott traktorral pedig mostantól egyszerűbben is gondozhatják, szépíthetik a települést. Beszédében kiemelte,  hogy Csolnok nagyon ügyesen él a pályázati lehetőségekkel. Itt akár meg lehet említeni a kultúrházat, a községházat és az óvodát is, amelyek a közelmúltban újultak meg. De az idei évben a Magyar Közút is beszállt, hiszen a település belterületi szakaszán felújította az országos közutat.

Az ünnepélyes keretek között átadott – fűnyíró adapterrel és hókotróval ellátott – KUBOTA típusú japán traktor nagyon mozgékony, kiváló az erőátvitele és egyszerűen működtethető. Éppen ezért kiváló választás az önkormányzatok számára.

Fotók: Dr. Völner Pál / Kolonics Péterné

Megosztás