Két ittas vezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök

Szombaton Annavölgyön és Nyergesújfaluban ittas fiatal sofőrökkel szemben intézkedtek a rendőrök.

A dorogi járőrök Annavölgyön állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2020. november 7-én, szombat délután. A sofőr nem tudta átadni a rendőröknek a jogosítványát, kiderült, hogy azzal nem is rendelkezik. A 21 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett. A sofőrt előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt pedig büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Ugyanezen a napon késő este a járőrök Nyergesújfalun is intézkedtek ittas járművezetővel szemben. A 22 éves sofőr nem tartotta magánál a vezetői engedélyét közlekedése során, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív lett. Előállítását követően a lábatlani férfi ellen szabálysértési-és büntetőeljárást indítottak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezeti járművét, fokozott baleseti kockázatot vállal. Az alkohol tompítja a reflexeket és növeli a reakcióidőt és, Így, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyaszt, nem csak önmagára, hanem másokra is veszélyt jelent. Ne fogyasszon alkoholt, mielőtt a volán mögé ül!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu