Kategóriák: DorogHírekSport

13. forduló, a 13. helyről

Az NB II.  13. fordulójában csapatunk a Siófokot fogadja vasárnap, 13:30-as kezdettel. Mindkét fél számára nagyon fontos a mérkőzés, ugyanis egyikük sem szerepelt túl eredményesen az elmúlt találkozókon. A mieink mindössze egy pontot gyűjtöttek az utolsó három forduló során, s hazai pályán auguszutus 24-én nyertek utoljára – Szabó Gyula cikke.

Az elmúlt fordulóban alapjában véve érvényesült papírforma, ahol a listavezető Debrecen 3-0-ás biztos győzelemmel zárt otthonában a Dorog ellen. Azonban a mérkőzés korántsem volt annyira sima a csoport favoritjának. Csapatunk remekül megszervezett hadrenddel vetette magát a tévé által is élőben közvetített összecsapásba. A hazaiak ugyan mezőnyfölényben és kezdeményezően játszottak, de igen jól zárt a dorogi retesz. 80 percen át rendben tartotta magát a gárda, azonban két gólt is ajándékozva, végül megkönnyítették a Loki helyzetét. Az első félidőben valódi ziccerig sem jutott a hazai fél, azonban a játékrész közepén egy felesleges, egyben szerencsétlen esetet követően egy 11-essel felérő szabadrúgáshoz jutottak vendéglátók. Dlusztus András megmozdulását látta szabálytalannak a játékvezető, amit Bódi védhetetlenül lőtt a kapunkba. A második félidőben Ryashko hazaadása rövidre sikerült, amellyel egyben abszolút ziccerbe hozta a hazai csatárt, de ezt megúsztuk, mert a labda elkerülte a jobb alsó sarkot, 10 perccel a vége előtt viszont hasonló szituációt követően már nem hibáztak a debreceniek. Szintén a kapunk előterében eladott labdából egyből helyzetet teremtettek és a pontos beadást követően ismét Bódi volt eredményes, aki ezúttal fejjel vette be Tulipán kapuját. Ezután a nagyon biztossá vált debreceni alakulat sorra dolgozta ki helyzeteit, amelynek során újabb gólt szerezve beállították a végeredményt. A mieink nem vallottak ugyan szégyent, a mezőnyben egyenrangú partnerek voltak, de az ellenfél többször is végzetes hibára késztette játékosainkat, amely eldöntötte a csata kimenetelét. Ami feltétlen örömteli, hogy hosszú hónapos sérülését követően kapott újra játéklehetőséget Délczeg Gergely, aki csereként lépett pályára. Szintén a pozitívumok közé tartozik, hogy a késői kezdés ellenére is igen szépszámú dorogi szurkoló kísérte el a csapatot a Nagyerdei stadionba.

A válogatott Dzsudzsák Balázs végig játszott ellenünk, de amint a kép is mutatja, szigorú őrizetet kapott a dorogiaktól (fotó: Nemzeti Sport)

Gólokban gazdag fordulót hozott az elmúlt hétvége. A sereghajtó Csákvár a kiválóan szereplő és dobogón álló Békéscsaba ellen kétszer is vezetett és a mezőnyben legkevesebb gólt kapó ellenfele kapuját három találattal is megterhelte, de még pontot sem tudott szerezni hazai pályán, s végül 5:3 arányban alulmaradt. A Nyíregyháza két góllal ment a félidőben a Budaörs vendégeként, mégis 3-2-re kikapott. Az eddig sokat botladozó Vasas 4-1-re verte az újonc és kiesőjelölt DEAC gárdáját, igaz, az első két gólt 11-esből érték el otthon az angyalföldiek. A hajrá perceiben szerzett góllal nyert otthon a Szeged 2-1-re az Ajka ellen, míg a Pécs 1-0-ra a Szolnok otthonában. Nem bírt egymással Szombathelyen a Haladás és a Győri ETO, ahol 1-1-es döntetlen született. A Szentlőrinc otthon veszített 1-0-ra a Kazincbarcika ellen, a Kaposvár pedig pontot rabolt a Gyirmót vendégeként, a forduló egyetlen gólnélküli mérkőzésén. Csapatunk három hellyel csúszott vissza a tabellán és jelenleg a 13.

A Siófok elleni 3 évvel ezelőtti hazai győztes mérkőzésünk egyik jelenete

Vasárnapi ellenfelünk, a Siófok is három gólt kapva szenvedett vereséget otthon a Soroksár ellen, pedig a félidőben még 1-0-ra vezetett. A fővárosi csapat viszont fordítani tudott és 3-1-re elhúzott. A hazaiak szorossá tudták tenni a végjátékot. Előbb szépítettek, majd az utolsó percben egy közeli fejesük tartott a léc alá, ám a vendégek kapusa bravúrral védett. Mindkét együttesnek nagyon kellenének a pontok most. A dorogiak kicsit kedvezőbb pozícióból, de cseppet sem nyugodtan várhatják a következő megmérettetést. A siófokiak meglehetősen rabszódikusan szerepelnek. Olykor bravúrakra is képesek, de sebezhető védelmük miatt sok pontot buktak már. A két csapat egymás ellen legutóbb idén tavasszal, a Balaton partját játszott, március 14-én. Az akkor előkelő helyen álló, élbolyhoz tartozó somogyiak nem bírtak a mieink ellen a gólnélküli döntetlent hozó meccsen. Itthon utoljára bő egy éve, hétközi mérkőzésen fogadtuk a Siófokot, ahol a vendégek nyertek magabiztosan és megérdemelten 2-0-ra. A két csapat eddigi 19 mérkőzésén 8 dorogi győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség született, 24:23-as gólaránnyal. Hazai mérlegünk ellenük: 10 meccsen 5 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 18:11-es gólarány. Ezúttal nem lehet más a cél, mint a győzelem, amelyhez első sorban a jó helyzetkihasználás előfeltétel, ugyanakkor a védekezében sem lehet könnyelműsködni. Vendégeink főleg pontrúgásokból jelentenek sok veszélyt az ellenfél kapujára. Egy esetleges győzelemmel stabilizálhatjuk pozíciónkat, vereség esetén viszont szorult helyzetbe hozhatjuk magunkat. Vajon a babonás 13-as számból melyik fél jön ki jobban ezúttal?

Szabó Gyula