Kínából rendelt memóriakártyákat akart értékesíteni

Az Esztergomi Járási Ügyészség megszüntette az eljárást az a férfi ellen, aki Kínából rendelt hamis memóriakártyákat akart értékesíteni Budapesten, viszont a NAV járőrei lefoglalták azokat. A férfi a védjegy jogosultjának okozott vagyoni hátrányt megtérítette.

A megállapított tényállás szerint a férfi 38 darab memóriakártyát rendelt Kínából, amelyeket 2019. február 21-ig esztergomi lakásában tartott. A férfi interneten eladásra hirdette meg ezeket, majd 2019. február 21-én megpróbálta értékesíteni Budapesten a Nyugati téren, ahol a NAV járőrei a memóriakártyákat lefoglalták.

A lefoglalt memóriakártyák hamisítványok, az azokon feltüntetett megjelölések oltalom alatt álló lajstromozott európai uniós védjegyek.

Az elkövető a védjegy jogosultjának összesen 134.234 Ft vagyoni hátrányt okozott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek okozott vagyoni hátrányt megtérítette.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás