Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ököllel ütötte kislányát, felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki dorogi otthonukban 10 éves kislányát vacsora közben ököllel a bal szeménél és a fejénél megütötte.

A lányt a gyámhivatal 2013. február 27-én kelt határozata szerint a vádlott édesanyja családjába fogadta és 2018. július 4-ig nevelte. A gyámhivatal az előbbi napon kelt határozatával a sértettet visszahelyezte a saját családjába, azonban a lány tartózkodási helye nem változott, mert a vádlott is az édesanyja lakásában élt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség védekezése képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, mivel 2018. december 2. napján az esti órákban, dorogi otthonukban vacsora közben ingerültté vált, és a 2008. június 14. napján született kiskorú leányát egy alkalommal ököllel a bal szeménél a fején megütötte. A gyermek életkoránál fogva védekezésre képtelen volt a vádlott támadásával szemben.

A vádlott általi ütés hatására kiskorú sértett koponyazúzódást, valamint a bal oldali felső szemhéján a bőrszövetek közötti vérbeszűrődést szenvedett el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak, súlyosabb sérülés okozására a vádlott által tanúsított magatartás nem volt alkalmas.

A férfi vádlott visszaesőnek minősül, korábban kiszabott szabadságvesztésből 2016-ban szabadult.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 10 hónap, 2 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A döntés jogerős, a büntetővégzést az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék