Fogházbüntetésre ítélhetik a telefontolvajt

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2020. január 14. napján egy esztergomi munkásszállón szobatársától eltulajdonította a mobiltelefonját.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi egy esztergomi munkásszállón lakott, ahová 2020. január 13. napján vele egy szobába költözött a sértett. A vádlott 2020. január 14. napján kihasználta, hogy a sértett távol van és a szekrényéből eltulajdonította a 19.500,- Ft értékű mobiltelefonját. A nyomozó hatóság a vádlottnál tartott házkutatás során megtalálta a sértett mobiltelefonját, így a sértett kára megtérült.

A férfi a lopást korábban kifosztás bűntette miatt kiszabott 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés próba ideje alatt követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a bíróság 6 hónap fogházbüntetésre ítélje, valamint 1 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá rendelje el a vádlottal szemben kiszabott 6 hónap börtön végrehajtását is.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó