Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Több alkalommal is ittasan motorozott Dorogon

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki márciusban és áprilisban is jogosítvány nélkül ittasan vezette segédmotoros kerékpárját Dorogon.

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2015-ben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte és hat hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott 2020. március 28. napján a déli órákban Dorogon közepes fokú alkoholos befolyásoltságú állapotban vezetett egy segédmotorkerékpárt, mivel szervezetében 1,11 mg/l légalkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Ezt követően a vádlott 2020. április 24. napján a reggeli órákban Dorogon ugyanazt a segédmotorkerékpárt ugyancsak közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állva vezette, mivel szervezetében 0,76 mg/l légalkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésekor érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó