Kategóriák: EsztergomHírek

Június 26-ig hosszabbították meg az ideiglenes határellenőrzést Szlovákiában

A szlovák kormány június 26-ig meghosszabbította a schengeni térségen belüli ideiglenes határellenőrzést az Ausztriával, Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal közös határain, valamint a nemzetközi repülőtereken. A jelenleg érvényben lévő hosszabbítás május 27-én járt volna le.

Az újabb hosszabbítás is az új típusú koronavírus terjedésére reagáló, illetve a vírus jelentette kockázat csökkentését célzó óvintézkedésekkel van összefüggésben – tudta meg az ujszo.com.

Magyarország irányából át lehet kelni a Pozsony – Dunacsún (Čunovo) – Rajka (autópálya), Medve – Vámosszabadi, Révkomárom – Komárom, Párkány – Esztergom, Ipolyság – Parassapuszta, Tótgyarmat (Slovenské Ďarmoty) – Balassagyarmat, Sátorosbánya (Šiatorská Bukovinka) – Salgótarján, Sajószentkirály (Kráľ) – Bánréve, Migléc (Milhosť) – Tornyosnémeti (I/17, R4), Bódvavendégi (Hosťovce) – Tornanádaska, valamint az Újhely (Slovenské Nové Mesto) – Sátoraljaújhely (közúti és vasúti) határátkelőkön. Nyitva vannak továbbá a Hernácsány (Čaňa) – Hidasnémeti, Sajólénártfalva (Lenártovce) – Bánréve, Fülek – Somoskőújfalu, Párkány – Szob, Révkomárom – Komárom és Oroszvár (Rusovce) – Rajka vasúti határátkelők is.

A listát bővítették a Pozsony – Hainburg szlovák-osztrák és a Párkány – Esztergom, Révkomárom – Komárom szlovák–magyar folyami átkelőkkel.

Forrás: ujszo.com

Megosztás