Kategóriák: DorogHírek

Idén nem rendeznek nagy tömegeket mozgósító bányásznapi ünnepélyt

Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere ismét videóüzenetben tájékoztatta a lakosságot. Beszédében kitért a szűrővizsgálatokra, az óvodai és bölcsődei felügyeletekre, a felújítási munkálatokra és arra is, hogy idén nagy tömegeket mozgósító bányásznapi ünnepélyt nem fognak szervezni. Sőt egy új dorogi kupon bevezetését is megemlítette.

Korábban már lezajlott a Mosonyi Albert Gondozási Központ munkatársainak és gondozottjainak szűrése, melynek eredményei negatívak lettek. A dolgozókat másodjára is tesztelték, melynek eredményei ismét negatívak lettek.

Megkezdődött az óvodákban és a bölcsődében a gyermekek kiscsoportos felügyelete, ennek megfelelően az ellátás megkezdése előtt tesztet végeztek el valamennyi alkalmazotton. Mindemellett a kiscsoportos gyermekfelügyeletet igénybe vevő szülőket is tesztelték.

„Az orvosegyetemek által elvégzett szűrési eredmény alapján megállapításra került, hogy 0,6 %-os a lakosságnak a fertőzöttsége, ami egy döbbentessen jó szám.” – tette hozzá a polgármester a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos statisztikához.

A városfejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, hogy az intézményekben jelenleg is folynak a felújítási és karbantartási munkálatok, melynek elkészülte után megújult és megszépült belső terekkel tudják majd fogadni a gyerekeket Dorogon. A bölcsődéhez bevezető út is elkészült, valamint megkezdődött a munka a Köztársaság úton, de a Richter bejáratával szembeni területen is látható, hogy a körforgalom építése elkezdődött. Mindemellett a művelődési ház nagy színháztermének felújítása is megtörténik még az idén.

A felújításokhoz hozzátette: „Reméljük, hogy a munkálatok a bányásznapig befejeződnek, bár biztos, hogy az idén nagy tömegeket mozgósító bányásznapi népünnepélyt nem fogunk szervezni”.

A polgármester végezetül egy új városi elem bevezetéséről is beszélt, amely a Dorog városi kereskedelmi és szolgáltatási kupon nevet kapta. Ez egy olyan fizetőeszköz lesz, amely elsősorban a segélyezésben, de egyébként egyének, csoportok támogatása során is alkalmazni fognak. A program során mintegy 70 dorogi szolgáltató és kereskedő jelezte az együttműködési szándékát, tehát ezeknél a szolgáltatóknál a kupon alkalmazható lesz fizetőeszköznek.

A polgármester videóüzenete:

Borítókép: Dorogi Magazin YouTube csatornája
Megosztás