A kelleténél kevesebb gyerektartást fizetett, közmunkára ítélhetik

Közmunkára ítélhetik azt a férfit, aki havi rendszerességgel 30 ezer forint helyett csak 5 ezer forint gyerektartást fizetett.

A férfi vádlottat a bíróság a 2019. szeptember 05. napján jogerős ítéletével kötelezte, hogy a 2009. június 09. napján született gyermeke tartására minden hónap 10. napjáig előre esedékesen fizessen meg havi 30.000,- Ft összegű gyermektartásdíjat önkéntes teljesítés útján a nyergesújfalui lakosú sértett részére bankszámlára történő átutalással.

A vádlott a fizetési kötelezettségének az ítélet jogerőre emelkedését követően önhibájából csak részben tett eleget, mivel minden hónapban összesen csak 5.000,- Ft gyermektartásdíj átutalása iránt intézkedett.

A vádlottnak 2019. szeptemberétől a vádemelésig eltelt összesen 9 hónapra, 225.000,- Ft felhalmozott tartásdíj hátraléka keletkezett.

A vádlottal szemben egy korábban, ugyancsak tartási kötelezettség elmulasztása miatt indult büntetőeljárást az ügyészség 2017-ben megrovás alkalmazása mellett megszüntetett.

A most benyújtott vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit közérdekű munka büntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás