A kártyázás és az italozás garázdaságba torkollott

Pénzbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki márciusban élettársával egy esztergomi sörözőben összeveszett, majd másnap hajnalban a nyílt utcán megverte.

A férfi vádlott és élettársa 2020. március 7-én az esti órákban együtt kártyáztak és italoztak, amely után Esztergom belvárosában egy sörözőben veszekedtek egymással.

A vitatkozás a két fél között kölcsönös volt, egyre hevesebbé vált, ezért 2020. március 8-án hajnali 3 óra körüli időpontban mindannyian elhagyták a sörözőt és a belváros irányába indultak.  Az utcán vádlott arcon ütötte élettársát, aki az ütéstől kibillent egyensúlyából és a falnak esett. Két férfi próbálta a vádlottat féken tartani, eltávolítani élettársától, azonban ez nem sikerült nekik, mivel a vádlott egyre agresszívabbá vált, szitkozódva a távolodó nő után ment és a ruházatánál fogva rángatta, majd egy padra lökte, ahol ököllel több ütést is mért a nő felsőtestére, fejére. A nő védekezésképpen megütötte, megkarmolta a vádlottat, aki ennek ellenére sem hagyott fel agresszív viselkedésével.

A sértett nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban magánindítványát a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta előterjeszteni.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó