Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Kábítószer hatása alatt vezetett Dorogon

50 nap elzárásra és 2 év járművezetéstől való eltiltásra ítélhetik azt a férfit, aki tavaly nyáron kábítószer hatása alatt vezetett Dorogon.

A férfi vádlott 2019. augusztus 20. napját megelőző napon Budapesten a Nyugati pályaudvarnál egy ismeretlen személytől 3.000 forintért 1 gramm marihuánát vásárolt, amelyet aznap későn éjjel cigarettába sodorva elfogyasztott. A vádlott másnap, azaz 2019. augusztus 20-án 16 óra 55 perckor a marihuána befolyása alatt vezetett egy személygépkocsit Dorog belterületén, melynek során egy utast is szállított.

A vádlott a jármű vezetése során megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt szabályt, miszerint járművet az vezethet, aki a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság kábítószer birtoklás vétsége miatt 2018-ban pénzbüntetésre, 2019. januárban pénzbüntetésre, 2019. szeptemberben ugyancsak kábítószer birtoklás vétsége és bódult állapotban járművezetés vétsége miatt 8 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, és 2 év közúti járművezetésétől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt 50 nap elzárásra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó