Kategóriák: DorogHírek

Új hulladékgyűjtő-edényeket helyeznek el Dorogon

Dorog Város Önkormányzata fontosnak tartja a környezet- és a városvédelmet, ezért 40 darab színes fotókkal díszített hulladékgyűjtő-edényeket helyeznek el a napokban a közterületeken.

Április 22. a Föld Napja. Idén a világnap apropóján több tucat köztéri hulladékgyűjtő edényzet kihelyezésével tett Dorog környezetének védelméért az önkormányzat, összefogva a helyi civil szervezetekkel.

Vesszen a szemét! címmel még az ősszel Dorog Város Önkormányzata és az egyesületek – Dorog Város Barátainak Egyesülete, a BEBTE, a Dorogi Természetjárók, a Dorogi Nyugdíjas Egyesület, a Városi Nyugdíjas Egyesület és a Dorogi Vállalkozók Egyesülete által létrehozott konzorcium – közös pályázatot nyújtottak be a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Alapítványhoz.

A nyertes projekt eredményeként egyedi köztéri hulladékgyűjtő edényzeteket készíttetett a város, melyeket április 22-24. között helyezik ki Dorog közterületeire.

A fehérbetonból gyártott, hasábot formáló kukák négy oldalát Lieber Tamás és Pécsi Linda természetfotói díszítik, üde színfoltot adva a város közterületeinek.

Az edényzetekben összegyűlő hulladékokat a Kommunál-Junk Kft. hetente szállítja majd el!

Fotók, forrás: dorog.hu / Dorog Város Önkormányzata Facebook oldal

Megosztás