Kategóriák: HírekKesztölc

Online borkóstoló Szivek Péterrel

Kiváló borok, jó zene – ezek elengedhetetlen kellékei egy jó borkóstolónak. A mostani helyzethez alkalmazkodva pedig mindez online valósul meg a kesztölci Szivek Pincével!

A dunabogdányi Cipri Borház második alkalommal szervez online borkóstolót április 25-én, szombaton. A vendég ezúttal a kesztölci Szivek Pince lesz, a kóstolóhoz pedig a borcsomagot online rendelhetjük meg! Az esemény szervezőjével Spanisberger Annával és a vendéggel, Szivek Péterrel beszélgettünk.

Spanisberger Anna elmondta, hogy a karantén szülte az online borkóstolás ötletét. Első alkalommal április 4-én vágtak neki próbaképpen az online kóstolásnak, amikoris az ő általa összeválogatott borokat mutatták be.

A második alkalom már egy színesebb, tartalmasabb esemény lesz. Hiszen a borházba ellátogat Szivek Péter, aki 6 tételes – Szivek Pince által készített – borokat vonultat fel. A dunabogdányi Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület tagjai pedig akusztikus zenei kísérettel teszik hangulatosabbá a rendezvényt. Ők külön helyszínről csatlakoznak majd az online eseményhez.

Szivek Péter kiemelte, hogy a borok mellett a csodálatos Pilisről is mesél majd, ahol a kesztölci szőlőjük is fekszik. Elmondta azt is, hogy rengeteg eseményre szoktak járni, ami most sajnos elmarad, viszont akik szeretik a boraikat, továbbra is tudnak rendelni a pincészettől. Péter szavaival élve, a tavalyi évjárat kiváló volt, a szőlő sav- és cukortartalma miatt. „Jó oldala is van a karanténidőszaknak, hiszen többet tudunk lenni a szőlőbe és olyan metszési és oltási kísérleteket is el tudunk végezni, amelyre eddig nem volt időnk.” – tette hozzá zárásként.

Az online borkóstoló a Cipri Borház és a Szivek Pince Facebook oldalán is követhető lesz, április 25-én, szombaton 17 órától.

Természetesen, akik fizikailag is szeretnék érezni a borokat, megrendelhetik a borkostolóra előkészített csomagot, melynek az ára 12.000 Ft. A csomag 6 üveg Szivek bort tartalmaz, amit a kostoló során mutatnak majd be. A Cipri Borház a Dunakanyarban (Esztergomtól-Szentendréig), a Szivek Pince pedig Komárom-Esztergom megyében, illetve Budapesten vállalja a borok ingyenes házhozszállítását.

Rendelés – Cipri Borház (+36202690368 – spanisberger.anna@gmail.com). Szivek Pince (+36703887776 – info@szivekpince.hu).

Facebook esemény>>

Megosztás