Kategóriák: Hírek

1512 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 14.355 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 12-én ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Tokodon 12, Dorogon 10, Csolnokon 8, Nyergesújfaluban 7, Sárisápon és Bajóton 6, Táton 4, Lábatlanon és Bajnán 4, Süttőn 3, Pilismaróton, Piliscséven, Annavölgyön, Mogyorósbányán, Nagysápon 2, Leányváron, Kesztölcön, Dömösön 0.

Április 14-én Komárom-Esztergom megyében 20, Pest megyében 220 Budapesten pedig 732 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Megosztás
Tegek: koronavírus