Kategóriák: DorogHírek

Idén megújulhat a dorogi Köztársaság út

Dr. Tittmann János, a Dorogi Magazin legújabb számában a veszélyhelyzet aktualitásai mellett kitért a Bécsi út rehabilitálására és a Köztársaság út felújítására is.

Dorog város polgármestere videóüzenetében elmondta a Bécsi út feltúrt szakaszával kapcsolatban, hogy mint látható a Bécsi utat egy kommunikációs cég bontja fel és az ő nyomában fel fogjuk újítani ezt a fő utcánkat egy zöldterület-fejlesztéssel, mintegy rehabilitáljuk.”

A polgármester úr videóüzenete:

 

Dorog városában 2020 márciusa és májusa közötti időszakban a Magyar Telekom intenzív hálózatfejlesztési munkálatokat végez. Az optikai hálózat-fejlesztések jelenleg is zajlanak településünkön.

A beruházást megrendelő cég március 3-án kelt tájékoztató e-mailjében jelezte „…az eredeti állapot visszaállítása is részét képezi a kivitelezési munkálatoknak”.  Dorog Város Polgármesteri Hivatalának Műszaki Osztálya a beruházás lezárultával, a munkálatok befejeztével, a járdaburkolat minőségi, szakszerű visszahelyezését követően veszi át majd a helyreállított járdaszakaszokat.

A kommunikációs vállalat által megbízott vállalkozó „szakemberei” így állították vissza a térkővel burkolt Bécsi úti járdaszakaszt. Fotó: Cs. Mónika.

A hivatal kérte a kivitelezési munkák megrendelőjét, hogy a vállalkozóval egyeztetve végezzék/végeztessék el a kért helyreállítási munkálatokat, továbbá a dorogi lakosság megfelelő és időbeni tájékoztatását a zajló munkálatokról, a forgalmi rend megváltozásáról, a Bécsi úton a kiselemes térkő visszahelyezésének minőségének szakszerű megoldását, a járdaburkolat megfelelő visszahelyezését.

A polgármester úr a videóüzenetében kitért arra is, hogy a másik beruházás ebben az évben a Köztársaság út második szakaszának a felújítása lesz. „Mert bár sok nagyszerű programunk el fog maradni, de azért ezzel az útfelújítással azt is szeretnénk szimbolizálni, hogy a járvány miatt egy kicsit meglassulunk, de azért változatlanul haladunk az útjainkon.” – hangzott el a Dr. Tittmann János részéről.

Borítókép: Dorogi Magazin YouTube csatornája

Megosztás