Letartóztatásban marad a szállodás csaló nő

A nő a gyanú szerint tizenegy hotelnek okozott kárt azzal, hogy a szállások költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították.

Az Esztergomi Járási Ügyészség  a kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy olaszországi lakóhellyel rendelkező nő letartóztatása határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítását. A nő a gyanú szerint tizenegy hotelnek okozott kárt azzal, hogy a szállások költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították.

Az indítvány szerint  a nő gyanúsított 2019. január-május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157.240,-Ft., egy zebegényi hotelnek 55.540,- Ft., egy egri panziónak 148.000,- Ft., egy miskolci hotelnek 173.100,- Ft., egy nyíregyházi szálláshelynek 142.578,-Ft., egy szolnoki hotelnek 247.250,- Ft., egy hódmezővásárhelyi hotelnek  113.540,- Ft., egy székesfehérvári hotelnek 114.360,- Ft, egy velencei hotelnek 130.400,- Ft. kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben 2019. 04 15. napján foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a gyanúsított arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza.

A gyanúsított rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A gyanúsított az ügyvédjén keresztül megüzente  a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a nő letartóztatását 2019. december 4. napján rendelte el, illetve legutóbb 2020. április 4. napjáig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, továbbá a gyanúsított az egyik bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt.

A nyomozás továbbra is folyamatban van, az ügyészség indítványa szerint a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fenn állanak, ezért indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatást  hosszabbítsa meg.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert a nyomozási bíró a nő letartóztatását 2020. június 04. napjáig meghosszabbította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás