Kategóriák: Hírek

Mi az, ami meg lett tiltva?

A haromhatar.hu a 2020. március 27-i kormányrendelet alapján összegyűjtött néhány dolgot, amit 2020. március 28. és április 11. között nem csinálhatunk!

  • Tilos vendéglátóhelyiségekben tartózkodni (kocsma, kávézó, étterem, kifőzde), kivéve ételszállítás miatt.
  • Tilos az utcán indokolatlanul tartózkodni (padokon ücsörögni, napozni, fogócskázni-bújócskázni, bandázni, lófrálni, csavarogni, kéregetni, utcazenélni, szotyizni, a szomszédasszonnyal pletyizni, csevegni, trécselni, tinder- és grandr randizni)!
  • Tilos egymásnál baráti látogatásokat, házibulikat, borkóstolást, babalátogatásokat, kézművesszakkört, jóga órákat, gittegylet gyűléseket, swinger partykat, stb. tartani!
  • Tilos a fent felsoroltakon kívül bármelyen másféle boltot látogatni (ruhaboltok, túrkálók, és mindenféle másféle bolt, ami nem lát el alapvető szükségleteket, és még nem zárt be)!
  • Tilos a felsorolt szabadidős programokon kívül bármilyen más lakóhelyen kívüli szabadidős tevékenységeket végezni (konditerem, mozi, stb., bár ezek nagyrésze is bezárt)!

A Magyar Közlöny 2020. március 27-i számából a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet változatlanul ITT közöltük! A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi akár más hatóságok bevonásával. Aki nem tartja ezeket be, akár 500 000 forintos pénzbírságra is számíthat!

Egy kis érdekesség, Amszterdamban így buliznak a karantén idején:

Megosztás
Tegek: koronavírus