Kategóriák: DorogHírek

Ismerőse dorogi lakásából lopott

Megszüntették az eljárást az a nő ellen, aki tavaly nyáron férfi ismerőse lakásából 220 ezer forintot lopott el.

A nő gyanúsított 2019. július 7. napján férfi ismerőse dorogi lakásában tartózkodott. A gyanúsított helyismerettel rendelkezett a lakásban, tudta, hogy a férfi élettársa, a sértett a pénzét hol tartja. Az elkövető kihasználta a férfi figyelmetlenségét és azt, hogy egyedül hagyta őt a nappali szobában és ekkor a szobában lévő ruhásszekrényből az ágynemű alól magához vette a sértett 220.000,- Ft készpénzét. A gyanúsított az eltulajdonított készpénzből 80.000,-Ft-ot tartozásai kiegyenlítésére fordított. A büntetőeljárás során a gyanúsított önként átadott 140.000-Ft-ot amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára a nyomozás során 140.000,- Ft összegben megtérült.

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek 150.000,- Ft jóvátételt megfizetett, valamint sajnálatát fejezte ki.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki vagyon elleni vétség vagy három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás