Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Előzetesbe került a gyújtogató dorogi férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség a közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki benzint locsolt szét a lakásában, és öngyújtóval akarta azt meggyújtani.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 13. napján 16 óra 49 perc körüli időben a lakóhelyéül szolgáló dorogi ingatlanban benzint locsolt szét, melyből édesapja ruházatára is került. A gyanúsított a lakásban lévő öngyújtót magához vette, leguggolt, közben a benzineskannát a kezében tartotta, és közölte az édesapjával, hogy álljon arrébb, mert most fel fogja gyújtani a házat, hogy az leégjen. Az öngyújtó a próbálkozás ellenére nem gyulladt be, a férfi a cselekményét a ház előtt elhaladó rendőrjárőröktől való félelmében abbahagyta, az ingatlant pedig elhagyta.

Amennyiben a gyanúsított cselekménye folytán tűz keletkezik, úgy fennállt a lehetősége annak, hogy a ház udvarán álló tehergépkocsira és a területet körbevevő lakóingatlanokra a tűz átterjedjen.

Az ügyészség álláspontja szerint megalapozottan feltehető a bűnismétlés veszélye, illetve a férfi szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A nyomozási bíró a férfi meghallgatása és az iratok alapján megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás