Mintegy 10 lakást érintett a kertvárosi tűzeset

Március 15-én, vasárnap reggel villanyradiátortól gyulladt meg a bútor egy lakásban az esztergom-kertvárosi Sátorkői utcában.

A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották az ingatlanban a lángokat, azonban megállapították, hogy a stukatúron végigfutott a tűz. Meg kellett bontani a tetőszerkezetet, amely az érintett lakás mellett további nyolc-tíz lakást is érint.

A munkálatokhoz Nyergesújfaluról érkezett hivatásos tűzoltói segítség. Huszonöt ember számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség, a lakók a közeli közösségi házat foglalták el befogadó helyként.

A tűzesettel kapcsolatban Hernádi Ádám Esztergom polgármestere a következőt írta: „Tisztelt Esztergomiak! Ma hajnalban sajnálatos módon leégett a Sándor-major egyik blokkja. Hajnali 4 órakor a helyszínen informálódtam a kialakult helyzetről. Ez alapján 10 család, 39 ember vált fedél nélkülivé. A 16 felnőttet és 23 gyermeket ideiglenesen a Féja Géza Közösségi Házban helyeztük el. Végleges elhelyezésükről a mai nap folyamán Önkormányzatunk igyekszik gondoskodni.”

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotók: Hernádi Ádám Facebook oldala