Felébresztett egy alvó embert, majd megverte

Pénzbüntetéssel megúszhatja tettét az a férfi, aki tavaly nyáron egy esztergomi szórakozóhelyen az alvó sértettet felkeltette és többször is megütötte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az esztergomi szórakozóhelyen az alvó vendéget felébresztette, majd sérülést okozva bántalmazta.

A férfi gyakori vendége az esztergomi szórakozóhelynek, és ilyen alkalmakkor nem hivatalosan ügyel a rendre. A vádlott 2019. június 10-én hajnali 3 órakor odament a szórakozóhely egyik foteljában alvó sértetthez, keltegette őt, és felszólította arra, hogy hagyja el a helyiséget. A sértett nem ellenkezett, felállt, hogy kimenjen, a vádlott ennek ellenére a ruháját megragadva a sértettet rángatta. A rángatás miatt a sértett passzívan ellenállt, ezért a vádlott őt a földre rántotta, majd kis-közepes erővel ököllel megütötte az arcán, amitől az orra vérezni kezdett. A vádlott a sértettet a véres ruhájánál fogva hanyatt fekve a földön kihúzta a szórakozóhely előtti járdára. A sértett felült, erre a vádlott odalépett hozzá, a sértett pedig védekezésül megragadta a vádlott lábát, mert azt hitte bántani akarja. A vádlott ettől a sértett mellé a földre esett. Ekkor a sértettet és a vádlottat az utcán tartózkodók egymástól szétválasztották. A vádlott ezt követően ismét odament a járdán hanyatt fekvő sértetthez, ököllel az arcán legalább három alkalommal megütötte.

A vádlott bántalmazása következtében sértett arca megsérült, az orrnyerge megduzzadt, azon ujjbegynyi horzsolás keletkezett, az orrtáji zúzódás gyógytartama 8 napon belüli. A sértett magánindítványát a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta előterjeszteni.

A vádlott egy sokak által látogatott szórakozóhelyen, illetve az épület előtt, az utcán tanúsított a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, agresszív magatartást.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó