Kategóriák: HírekKék hírek

Előzetesben marad az a férfi, aki Süttőn egy embert akart felgyújtani

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben ismételten indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki egy mobiltelefon miatt támadt rá a sértettre, a bántalmazást követően pedig fel akarta gyújtani.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi 2019. szeptember 8-án 14 óra utáni időben megjelent egy Süttőn található telken, fejszével és egy gyúlékony anyaggal előzőleg megtöltött flakonnal a kezében, abból a célból, hogy az előző nap eltűnt mobiltelefonját a sértetten számon kérje.

Amikor a gyanúsított a helyszínre ért, szó nélkül a sértetthez lépett, több alkalommal megrúgta, ököllel megütötte őt, majd a kezében lévő fejszével a sértett felé hadonászott, melynek során a sértett jobb kézfejét megsértette. A férfi miközben bántalmazta a sértettet a „megöllek”, „kinyírlak” kifejezéseket kiabálta és a telefonjának holléte felől kérdezte. Ezt követően a gyanúsított a magával hozott flakonból gyúlékony anyagot locsolt szét a pincében, illetve a sértett fejére és ruházatára, majd zsebéből elővette az öngyújtóját, és azt szikráztatta, miközben továbbra is a „megdöglessz” kifejezés használatával fenyegette a sértettet. Egy jelenlévő férfinak sikerült kilöknie az öngyújtót a gyanúsított kezéből, így a sértettnek sikerült elmenekülnie a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében bordatörést, testszerte zúzódást, jobb kézháton pedig vágott sebet szenvedett el.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatását 2019. szeptember 11. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. március 11. napjáig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró ülést tartott, majd telekommunikációs eszköz útján kihallgatta a terheltet, ezt követően pedig a gyanúsított letartóztatásának határidejét három hónappal, 2020. június 11. napjáig meghosszabbította, mert vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: police.hu (a férfi szeptemberi letartóztatása)