Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Három esztergomi alapítványt is támogat a Tesco

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának hetedik fordulójában három esztergomi alapítványra voksolhattunk. A legtöbb szavazatot begyűjtőt 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőt 200 ezer, míg a harmadik helyezettet 100 ezer forintos támogatással díjaz a Tesco.

A hetedik fordulóban, 2020. január 20. és február 16. között országosan több mint 2,8 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig 43,4 millió forinttal járul hozzá 182 nyertes projekt megvalósításához.

Térségünkben (a 46-os körzetben), az esztergomi és dorogi áruházban három esztergomi civil szervezetre szavazhattunk:

A legtöbb szavazatot, 13.006 db-ot, az Esztergomi Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány kapta a „Kísérletezzünk! – a tanulás élményszerűvé tétele” című projektjére, ők 400.000 Ft-ból gazdálkodhatnak.

A második, 12.756 db szavazattal a „Fokról-Fokra” a Fogyatékos gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány, „Játszva fejlődünk! – fejlesztő játékok, eszközök fogyatékkal élő óvodásainknak” című projektje lett, ők 200.000 Ft támogatást kapnak a programjukra.

A harmadik helyen, 8.673 db szavazattal a Határtalan Szív Alapítvány végzett. Ők 100.000 Ft-ot kapnak a „Megelőzés, szűrések a közösség építésben” című projektre.

„A Tescónál hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez alapértékeink egyike, amely meghatározza többek között azt is, hogy mit teszünk nap mint nap a nekünk otthont adó több száz közösségért. Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programot azzal a céllal indítottuk el, hogy a helyi szinten fontos ügyeket és az ezeket megvalósító szervezeteket segítsük, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek. Az eddigi hét fordulóban csaknem 20 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó közösségek pedig több mint 230 millió forint támogatást nyertek projektjeik kivitelezésére. Tapasztalataink szerint a szervezeteknek akár már százezer forintos támogatás is hatalmas előrelépést jelenthet terveik megvalósításában, ezért minden közösséget arra biztatunk, hogy éljen a lehetőséggel, és pályázzon kezdeményezésével a következő fordulóban” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.