Kategóriák: HírekKék hírek

Előzetesben maradhat a többszörösen visszaeső férfi

Két hónappal hosszabbíthatják meg annak a férfinek a letartóztatását, aki egy lábatlani házaspárt azért fenyegetett meg, mert a sértett férfi az apját feljelentette.

Az elkövető a megalapozott a gyanú szerint 2020. január 27-ét megelőző hét egyik napján, 22 órát követő időben megjelent a lábatlani sértett otthona előtt, ahol kiabált, ordítozott és félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos cselekménnyel, megöléssel fenyegette meg a sértettet és a feleségét ha az apjának valami baja lesz.

A gyanúsított a sértetteket azért fenyegette meg, mert a sértett férfi feljelentése alapján indult eljárás a gyanúsított apja ellen, aki abban az ügyben a vádiratot a bíróságtól megkapta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását 2020. január 30. napján rendelte el, mert fenn állt a bűnismétlés veszélye és a bizonyítást megnehezítésnek a veszélye.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítvány tett a letartóztatás határidejének két hónappal történő meghosszabbítására, mert a kényszerintézkedés törvényes indokai változatlanul fenn állanak.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás