Egy autókölcsönzőt vert át, másfél évet kapott

Jogerősen másfél év börtönbüntetést kapott az a hevesi férfi, aki egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi iratait használta fel, majd a kibérelt autóval külföldre távozott.

A vádlott 2015. január 23-án egy esztergomi autókölcsönzőben más nevére kiállított útlevelet és vezetői engedélyt mutatott be, ezzel a sértettet megtévesztve bérbe vette az 1.350.000.- forint értékű személygépkocsit. A vádlott az autót a kikötött időpontig nem vitte vissza, az már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában, a járművel külföldre ment, a bérbeadó számára elérhetetlenné vált.

A személygépkocsit a férfitól Ausztriában foglalta le az osztrák hatóság, majd a sértettnek visszaadta. A vádlottal szemben az ügyészség indítványára európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, ennek alapján őt Németországban fogták el.

Az elkövető jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. február 18-án megtartott előkészítő ülésen a bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melyből feltételes szabadságra nem bocsátható (mivel 2014. februárjában jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték és az újabb bűncselekményt ezen büntetés végrehajtásának befejezése előtt követte el) és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék