Kategóriák: HírekSport

Országos bajnokságon remekeltek a süttői íjászok

Február 8-án, szombaton rendezték meg Pécsett a Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságot, ahol a süttői Molnár György a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A Süttői SC felnőtt versenyzője a történelmi hosszúíjak és egyéb botíjak kategóriájában diadalmaskodott és 495 pontot gyűjtve maga mögé utasította a mezőnyt – tudta meg a hidlap.hu

A hétvégi versenyen mini, kader, ifjúsági, fiatal felnőtt, felnőtt, tiszteletreméltó, illetve tiszteletreméltó plusz, vagyis 65 év felettiek is versenyeztek. A résztvevők modern anyagú történelmi íj, természetes anyagú történelmi íj, történelmi longbow és egyéb botíjak, vadászíj, valamint történelmi számszeríj kategóriában indulhattak el.

Molnár Györgyön kívül a süttői íjászokat további versenyzők is képviselték. Stánicz Bence a kadétok között, a modern anyagokból készült történelmi íjak kategóriába 443 pontot gyűjtött, ezzel hatodik helyen végzett. A táti általános iskola tanítója, Rovnyai Orsonya ugyanebben a kategóriában szerepelt: a felnőttek között a hetedik helyet szerezte meg és Stánicz Bencéhez hasonlóan ugyanannyi pontot szerzett. Stánicz Eszter 419 ponttal a minik között szerzett aranyérmet.

Fotó: Molnár György a dobogó tetején
Forrás: hidlap.hu

Megosztás