Meghosszabbították a letartóztatásukat az esztergomi rablóknak

Két hónappal hosszabbították meg a letartóztatásukat azoknak a férfiaknak és nőnek, akik csoportosan követtek el rablást Esztergomban.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben a sértettek bizalmába férkőztek, mert észrevették, hogy az egyik sértett nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál.

Az elkövetők és a sértettek a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után a sértettek elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők a sértettek után mentek, a két férfi gyanúsított kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott.

A helyszínen ekkor megjelent a két férfi gyanúsított, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200.000,- Ft-ot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 93.000,- Ft-ját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt.  Ezután a nő is bántalmazta a földön lévő sértettet. Ezzel egyidejűleg a másik férfi gyanúsított a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és a sértett nadrágja zsebéből kivette a 340.000,- Ft értékű mobil telefonját és azt a saját zsebébe tette.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2019. október 11. napján rendelte el a három elkövető letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának. A letartóztatás határidejét a bíróság legutóbb 2020. február 11. napjáig hosszabbította meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a két férfi és a nő letartóztatásának újabb kettő hónappal, változatlan okokból történő meghosszabbítását.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert a nyomozási bíró az elkövetők letartóztatását 2020. április 11. napjáig meghosszabbította.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó