Kategóriák: DorogHírek

Vandálok áldozata lett a dorogi futópálya

Szombatra virradóan ismeretlenek megrongálták a dorogi Otthon téren található rekortán futópályát.

Tavaly nagy port kavart – hogy a klímaválság közepette – tömeges fakivágások árán telepítenek futópályát Dorogon. Miután kész lett csendben, zárt körben, meghirdetés nélkül adták át, elkerülve ezzel az ellenzők demonstrációját.

Telt-múlt az idő, feledésbe is merült ez a történet. Sokan úgy gondolták, hogy ha már egyszer ez van, törődjünk bele és használjuk a pályát. A lakosok megbarátkoztak a helyezettel és egyre többen jártak le futni az Otthon térre. Vigyáztak is a pályára a mai napig, hiszen szombatra virradóan vandálok áldozata lett.

„A helyszínen található kukák tartalmát a pályára szórták, a kukákat leszedték és a bokrok közé dobták, a tájékoztató táblákat kicsavarták és elhajították, a sötétedés után biztonságot adó lámpákat letörték és kifordították a helyükről.” – írja a Dorogi Futókör a Facebook oldalán.

Felhívjuk azok figyelmét, akik ellenzik a pálya meglétét, hogy tüntetéssel, felszólalással kimutathatják a véleményüket, viszont, ha rongálással szeretnék elérni ezt a hatást, számolniuk kell azzal, hogy ez bűncselekménynek számít, amely akár – a pénzbüntetés mellett – szabadságvesztéssel is büntethető.

Fotók: hidlap.hu

Megosztás